YAD logo

BLOGI: Lisää ja lisää YADia!

 

Tehtäväpankki räjähti ja rautaholvin salaisuudet lentelevät kevyinä flaijereina ilmassa! Uusi ”Me tahdotaan paikkaritehtävä ilmestyi ja se ei olekkaan ihan pikku tehtävä se. Tämän tehtävän suoritus vaatii teräksisiä hermoja, manipulaatio-taitoja ja selkeää päämäärätietoisuutta!

… Okei, ehkä vähän yliampuva? Mutta on siinä totuuttakin. Uudessa tehtävässä on tarkoitus perustaa sulle ja sun alueella toimivien striibaajien kesken ikioma paikkari. Eli ikään kuin kerho, jossa kokoonnutaan kerran viikossa tai parissa touhuamaan porukalla selvinpäin. Paikkari toimintaan tarvitaan kuitenkin aina yksi vastuuhenkilö joka on yli 18 vuotias. Tätä varten Street Teamin päämajassa juonittiin tehtävämateriaaliin kuuluva ”Kansalaisadressi”, johon sun on tarkoitus kerätä vähintään 5:n ihmisen nimet, jotka olisivat sitoutuneita paikkarin toimintaan. Kun adressi on täysi voit käydä kiikuttamassa sen esimerkiksi lemppari nuorisotyöntekijällesi, opettajallesi tai kelle vaan aikuiselle. Jos ei heistä irtoa paikkarin vetäjää, niin toivottavasti hän osaisi ohjata toivetta sinne mistä tällainen heppu löytyisi.

Mitä paikkarissa sitten voisi tehdä? Käytännössä mitä vaan. On järjestetty pizza-iltaa, paahtoleipä-bileitä, katsottu huumeista kertovaa elokuvaa, käyty porukalla striibailemassa, kutsuttu tapaamiseen joku vierailija keskustelemaan eri aiheista (esim. entinen huumeidenkäyttäjä), pidetty infopistettä tapahtumissa.. Tyyli on vapaa ja muokkaantuu sen mukaan mitä paikkarilaiset haluavat tehdä. Pää pointti on että tehdään yhdessä, niin vastuuhenkilönkään ei tarvitse tehdä kaikkea. ? Adressin mukana matskuna tulee hyvä nippu infoa mitä paikallistiimin pyöritys on, miten sitä voi käyttää työvälineenä ja 10 tapaamisen esimerkkimalli. Ja kaiken lisäksi YAD:n työntekijät ovat puhelinsoiton päässä auttamassa. Jos tämä kuulostaisi susta juuri sellaiselta mitä kaipaat, niin ei muutakun pyydä materiaalia ja selvitä ketä muuta paikkarointi kiinnostaisi!

Mitäpä muuta? YAD etsii oppisopimuskoulutettavaa Tampereelle ja Jyväskylään. Jos kasvatus- ja ohjaus-ala kiinnostaa mutta koulunpenkki ei vaikuta kutsuvalta niin tarjolla olis aika upee duuni.

Striibassa viikko on mennyt nopeasti ja matskua on mennyt ja raportteja on tullut. Jee! klaus_tamm_ teki kuunnelman Snapchatissä huumeidenkäytöstä, meemejä on tullut kymmeniä lähinnä kiitos Anton.Luomalan (myös alempi blogikuva hältä), Viljami myllylän (<-- täältä blogin meemi) sekä Nodrugs2025:lle. Mutta viikon tekona tällä kertaa kuitenkin loistaa Milma Mea joka on ulkoillessaan kerrallaan kiertänyt postilaatikoita, kirjastoauton, bussipysäkit, luistelukopit ja ties mitä muuta. Sen lisäksi raportoista välittyy reipas ja esimerkillinen Street Team henki. Ugh!

  • Taneli / Street Team Crew -  

Striibalaisten esittelyssä estraadille saapuu Anton.Luomala !

1.Kuka olet? Anton Luomala
2. Mistä päin? Raahesta/piehingistä
3. Kuinka vanha olet? 14
4.Harrastuksia? Jääkiekko
5.Kuinka kauan olet ollut mukana? Alle kuukauden
6.Kuinka liityit mukaan? näin videon youtubesta
7.Parasta striibassa? Saa jakaa striiba tavaroita
8. Mikä kiinnostaa olla mukana? kun se on huumeiden vastaista toimintaa.
9. Motto? ei ole
10.Suosikkislogan? ei oo sitäkään :D?