Usein kysyttyä

Mikä ihmeen Street Team?

YAD Street team on ruohonjuuritasolla tapahtuvaa vapaaehtoista toimintaa, jossa tavoitteena on edistää sekä tuoda esille YAD:n edustamia arvoja ja asenteita. Kyse on eräänlaisesta sissimarkkinoinnista jossa kuka tahansa voi olla osallisena ja antaa oman panoksensa. Sanomaa levitetään pääosin erilaisen materiaalin kuten tarrojen, julisteiden ja flyereiden avulla sekä myös internetin välityksellä.

Miten liityn YAD:n Street Teamiin?

Se on helppoa ja vaivatonta. Klikkaat vain sivun oikeasta yläreunasta "luo uusi käyttäjätili" -kohtaa, jossa luot itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröidyttyäsi voit muokata yhteystietojasi, jotka näkyvät itsesi lisäksi vain ylläpidolle.

Mitä hyödyn tästä?

Mitäh?!? Eikö arvovalta, hyvä mieli, vaikuttamisen mahdollisuus ja maailmanparantaminen itsessään ole riittävän palkitsevaa?!? No okei, palkitsemme ahkerat ja ansioituneet Street Teamiläiset saavutettujen pisteiden mukaan. Palkinnot saattavat vaihtua, mutta alustavat palkinnot löydät ylhäältä. Vie hiiri "Toiminta"-tekstin päälle ja klikkaa "Palkinnot". .

Mistä tiedän mitä tehdä?

Tehtävät sivulta löydät kaikki nyt tehtävissä olevat tehtävät. Kunkin tehtävän kohdalla kerrotaan kuinka se toteutetaan ja kuinka paljon sen suorittamisesta saa pisteitä. Voit myös käyttää mielikuvitustasi ja tehdä mitä itse haluat ja raportoida sen Whatever -task tehtävänä. Mitä näkyvämpi ja omaperäisempi toteutus sitä enemmän siitä saa krediittiä. Tyhmistä ideoista emme kuitenkaan anna pisteitä. Älä siis esimerkiksi ajele naapurin koiraa karvattomaksi ja tatuoi siihen yadin logoa.

Miten tienaan pisteitä?

Suorittamalla tehviä ja tämän jälkeen raportoimalla asiasta. Street Teamin nettisivujen yläreunassa olevan "Toiminta" tekstin alta löytyy "Suoritukset" jossa voi raportoida mutta myös jokaisen tehtävän perässä on keltainen "Raportoi suoritus" -nappula. Sitä klikkaamalla pääset raportointilomakkeeseen, jossa valitset minkä tehtävän haluat raportoida, kirjoitat mitä teit, missä ja kuinka paljon jaoit materiaalia, lisäät valokuvatodistusaineiston ja lähetät meille. Netissä tapahtuneesta toiminnasta (esim. foorumeilla topicin aloittaminen, IM/foorumi keskustelut, bannerit) saat todisteen ottamalla screen shotin tai liittämällä raporttiin URL-osoitteen.

Mihin kannattaa levittää materiaalia ja mihin ei?

Katujen ja muiden yleisten paikkojen lisäksi materiaalia kannattaa viedä esimerkiksi kouluille, nuokkareille, kirjastoon, kahviloihin, keikkapaikoille ja klubeille jne. Kiellettyjä paikkoja on vaikea luetella, joten oma järjenkäyttö on sallittua. Olet itse vastuussa siitä minne materiaalia levität, älä siis liimaa tarroja liikekeskusten ikkunoihin tai vaikkapa hautakiviin. Se ei ole kivaa.

Voinko suorittaa tehtävän useampaan kertaan?

Voe tok veikkonen, kyllähän toki. Niin usein kuin vain energiaa ja apinanraivoa riittää. Materiaalia voi aina pyytää lisää ja esimerkiksi tarroittamista on helppo suorittaa melkein jatkuvasti.

Miten pisteet määräytyvät?

Materiaalin levittämiseen liittyvien tehtävien pisteet määräytyvät materiaalin määrän mukaan. Mitä enemmän jakaa matskua, sitä enemmän saa pisteitä. Bonuspisteitä voi saada lähettämällä raportoinnin yhteydessä kuvan toiminnasta sekä ylipäänsä omaperäisyydestä ja kekseliäisyydestä. Esimerkki kekseliäisyydestä voisi olla vaikka se, että löytää julisteelle jonkin erittäin osuvan paikan. Muille tehtäville on määritelty tietty peruspistemäärä ja Whatever-taskin tyyppisten tehtävien suhteen ylläpidolla on täysi päätösvalta *infernaalista naurua*.

Kuinka otan kuvakaappauksen (eli screen shotin)?

  1. Paina Print Screen nappulaa kun ruudulla näkyy sivu, jonka haluat kaapata (nappula on näppäimistön oikeassa ylänurkassa yleensä nimellä Print Screen, PrtSc tai PrtScrn).
  2. Avaa jokin kuvankäsittelyohjelma. Esimerkiksi Windowsin Paint käy oikein hyvin.
  3. Paina Ctrl+V tai oikeaa hiiren korvaa ja sieltä "Liitä". Haluamasi kaapattu sivu pitäisi tulla näkyviin.
  4. Tallenna kuva jollain nimellä koneellesi.
  5. Nyt voit lähettää tallentamasi kuvan meille raportointisi yhteydessä.

Ovatko Street Teamin materiaalit ilmaisia?

Kyllä! Sinä tilaat ja me toimitamme. Mutta voidaksesi tilata materiaalia lisää, sinun tulee jakaa edelliset ja raportoida ne. Sen jälkeen, ei muuta-ko pyydät materiaalia lisää.

Olen pyytänyt materiaalia. Miksi se ei ole saapunut?

Pyrimme lähettämään materiaalit heti seuraavana arkipäivänä kun olet ne tilannut. Toisinaan tässä voi olla muutaman päivän viivettä, mutta joka tapauksessa tilauksen tulisi olla perillä viikossa. Mikäli olemme jo lähettäneet sinulle materiaaleja, etkä ole niitä vielä raportoinut, et tule saamaan uusia materiaaleja vaikka pyytäisitkin. Tällöin yleensä laitamme sähköpostia ja muistutamme entisten matskujen jakamisesta ja raportoimisesta. Muistathan siis pitää profiilisi sähköpostin tiedot ajan tasalla. Samoin kuin perusosoitteenkin... muuten kusti ajaa ohi.