YAD logo

BLOGI: Verkkovaikuttaja -koulutus

Tällä kertaa blogista ottaa koppia. Junomau kertomalla osallistumaansa YADin koulutukseen. Meemit myös kaikki hänen käsialaansa.

Mutta ennen sitä, käy kattoo uusimmat YADcastin jaksot Youtubesta: Luetaan kommentteja sekä Itsetuntemus!

- Taneli / Street Team Crew -

 

 

MOI TÄS MÄ JUNO KAVERIT SANOO JUNO22:KSESKS OLIN YADIL LAITOIN TANELILLE MEEMEI YÖLLÄ LOL

 

Koulutuksen tarkoituksena oli luoda uusi vapaaehtoistyön muoto Yadin Discord-moderaattorina ja vaikuttavana Discord-kävijöiden kasvettua. Koulutusviikonloppu tarjosi monipuolisen ohjelman, joka sisälsi mm. perusesittelyä Yadista, Discord-moden tehtävien läpikäymistä, kontenttityöpajan, keskustelua lähdekriittisyydestä ja videotyöpajaa ja jos jotakin muuta toimintaa.

Matkaan lähteminen oli jännittävää, innostavaa ja samalla pelottavaa. (Itehä myöhästyin junasta :D) Koulutukseen tulijat saapuivat Jyväskylän toimistolle perjantai-iltana. Monet olivat tavanneet toisiaan vain vähän tai ei ollenkaan, eli uusia kasvoja oli myös mukana. Illalla oli aikaa tutustua toisiin, pelailla pelejä ja saada perustietoa Yadista ja mm. päihdepoliittisista linjauksista.

Lauantaina aamupalan jälkeen tyypit aloittivat päivän läpikäymällä Discord-moden tehtäviä. Koulutuksessa kerrottin, mitä tehtäviin kuuluu, miksi ne ovat tärkeitä ja mitä ovat moden oikeudet ja velvollisuudet. Tämän jälkeen siirryttiin kontenttityöpajaan, jossa suunniteltiin tulevien keskiviikko-iltojen ohjelmaa. Lounaan jälkeen pohdittiin lähdekriittisyyttä ja sitä, mistä luotettavaa tietoa voi saada. Tämän jälkeen oli video-työpajan vuoro, jossa keskusteltiin eri sisällöntuottajista. Jokainen pääsi myös suunnittelemaan itse videon, joka toteutettiin Capcutilla tai muulla videon editointisovelluksella. Oltiin niin nopeita, että illalla ehdittiin vielä WinterLight-tapahtumaan/näyttelyyn Paviljonkiin.

Sunnuntaina tuli aika pakata tavarat ja lähteä kotiin. Vaikka alkuun matkaan lähteminen tuntui vähän liiankin jännittävältä, viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hauska, yhteisöllinen ja antoisa. Kouluttautujat saivat kehitettyä taitojaan verkossa vaikuttamisessa ja moderaattorina toimimisessa.

- Junomau