AI huumeita vastaan?!

Online

Laita tekoäly hommiin ja luo infomateriaalia sen avulla!

 

Tässä tehtävässä käytät tekoälyä sekä editointia luodaksesi infomateriaalia päihteistä tai hyvinvoinnista.  Alla on esimerkkinä näin tehty infokuva siitä, mitä haittoja on huumeiden käytön stigmalla. Aikaa tämän tekemiseen meni n. 15 minuuttia eikä sulla tarvitse olla mitään tietoa aiheesta etukäteen. Eli sä pystyt siihen!!

 

Seuraa alla olevia askelia ja ota homma haltuun.

 

1. Keksi päihteisiin tai hyvinvointiin liittyvä teema josta haluat materiaalin tehdä. 

Esimerkiksi: kannabis, opiaatit, liikunnan tai musiikin vaikutus hyvinvointiin, käyttöhuoneiden hyödyt, vapaaehtoistyön merkitys tai vaikka ylimonimutkainen mdma:n neurokemiallinen vaikutus aivokemiaan. Inspiraatiota voi hakea esimerkiksi: https://yad.fi/huumetietoa/.

 

2. Rekisteröidy/kirjaudu chattaamaan tekoälylle osoitteessa: https://chat.openai.com/chat

 

3. Kysy tekoälyltä kysymys aiheestasi.

Esimerkiksi: "Mitä haittoja on huumeiden käytön stigmalla?". Tekoälyn pitäisi hetkessä koluta läpi valtavan datakirjastonsa ja antaa sinulle vastaus. Voit myös kysyä jatkokysymyksia kuten vaikkapa pyytää väitteille vielä lähteet. Alla kuva minun keskustelustani:

 

Halutessasi voit myös tehdä tämän englanniksi!

 

4. Siirry luomaan infoesitteellesi ulkoasu valitsemallasi tekoälyllä.

Tämä toimii yksinkertaisuudessaan niin, että kirjoitat kuvailun siitä, millaisen kuvan haluat tekoälyn sinulle luovan. Kuvien luomisessa joudut käyttämään englantia, mutta yksinkertaisuus on kaunista ja Google kääntäjä on kaveri. :D

Eri vaihtoehtoja ovat ainakin:

- Midjourney: Löydät YADin Discordin kanavalta kuva-botti kanavan (vaatii vapaaehtoinen -roolin) jossa voit käskeä tekoälyä luomaan kuvan komennolla: /imagine *mitä haluat luotavan*. Midejourneyn voi myös kutsua omalle Discord palvelimelle tai voi liittyä AI:n omalle serverille. https://midjourney.com/home/?callbackUrl=%2Fapp%2F

- Craiyon: https://www.craiyon.com/

- Deepai: https://deepai.org/

Useat sivustot antavat kerralla usean eri version joista voit valita mieleisesi. Midjourneyn U1, U2, U3, U4 painikkeet suurentavat kuvan siinä järjestyksessä (=upscale 1).

Tässä esimerkki minun kuvastani tehtynä Midjourneyllä:

 

5. Yhdistä teksti ja kuva valitsemallasi kuvaeditorilla.

Esimerkiksi Canva.com on helppo ilmainen verkkopohjaine editori, mutta myös tietokoneen Paint tai puhelimen oletusohjelmat riittävät oikein hyvin muokkaamiseen.

Minä jouduin ensin peittämään tekoälyn luoman siansaksan ennenkuin lisäsin siihen omat tekstini. Paremmalla komennolla pystyt varmasti tekemään pohjan jossa on tyhjää tilaa valmiina!

 

6. Raportoi tehtävä ja liitä siihen luomasi kuva!!!!!!

Sä teit sen!!! WOOO

 

PS: Voit kattoo tosta alhaalta kuvagalleriasta lisää esimerkkejä!!

Pisteytys: 10p kuva / max 20p kuukausi
Raportoitu 36 kertaa


Viimeisimmät kuvat